Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/yetbg/ringmedia.eu/wp-includes/post-template.php on line 284
Дигитален маркетинг & WEB услуги

Маркетинг на спортен клуб

В началото на месец Февруари 2019 г. ни се отдаде невероятната възможност да работим с шампионския отбор по волейбол на Нефтохимик. Бяхме уверени в резултатите, които можем да постигнем, тъй като имаме опит с маркетинга и на други спортни клубове (предимно в автомобилизма). Главната цел на всички наши бъдещи действия, щеше да е увеличаването на продажбите на билети за домакинските мачове на тима. 

Стратегията ни беше да насочим изцяло усилия в дигиталния маркетинг, тъй като към онзи момент в клуба липсваше такъв. Досега тима разполагаше с Facebook страница, създадена и управлявана от фенове, която в последствие е прехвърлена на играч от клуба, а той от своя страна към момента на уточняване вече не беше част от Нефтохимик. Сами се досещате, че качеството на съдържанието вътре и честотата на публикации не е отговаряло на визията на отбор, в чийто състав може да откриете половината ни национали по волейбол.

След като преценихме плюсовете и минусите между това да създадем нова страница и това да управляваме стара такава, преценихме че е най-добре да започнем на чисто. Все пак към онзи момент старата страница във Facebook имаше около 1900 последователи, като нямахме никаква представа каква част от тях са истински. Така на 12 Февруари 2019 г. създадохме новата страница, като в името й умишлено не изписахме числото 2010 (Пълното наименование на клуба е Волейболен Клуб „Нефтохимик 2010“ Бургас). Няколко седмици след това, създадохме и профил на Клуба в Instagram и канал в YouTube.

От тогава до сега, в социалните мрежи на клуба се публикува изцяло авторско или партньорско съдържание. След всеки домакински мач публикуваме видео и снимки, дело на мултимедийното подразделение на Ring Media – SKYX. Публикуваното съдържание промотираме в социалните мрежи с нисък бюджет и с кръстосани публикации между няколко групи и страници във Facebook.

Резултатите за 53 дни, от както се сме част от волейболен клуб Нефтохимик Бургас надминаха очакванията ни. Новата страница вече има над 1000 последователи, Instagram профила е с близо 450, но най-големия успех е че зала Младост започна да се пълни. Тук отварям една голяма скоба и пояснявам, че да бъдеш шампион на България, да разполагаш с най-добрите волейболисти (не само в България, а може на целия Балкански полуостров) и цена на билета от 1 лв, са все фактори които влияят на посещаемостта на срещите.

За нас е привилегия да работим с най-добрите! С много работа и високи резултати ще оправдаем гласуваното ни доверие.

terzo

Кой е terzo?

Собственик и управител на Ring Media

Няма коментари

Вашият коментар