Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/yetbg/ringmedia.eu/wp-includes/post-template.php on line 284
Дигитален маркетинг & WEB услуги

5 предимства на онлайн пазаруването

Оборотът на електронната търговия в България нараства с всяка изминала година. И въпреки опитите на някои медии да компрометират този удобен метод за пазаруване, все повече хора извършват онлайн покупки. В тази статия ще изтъкнем пет от най-големите предимства на онлайн търговията касаещи клиентите.

 1. ВРЪЩАНЕ НА ПОРЪЧКАТА – съгласно конституцията на Република България, всяка покупка извършена дистанционно дава възможност на купувача в 14 дневен срок да върне закупената стока, а продавачът да му възстанови сумата.
 2. БЪРЗО СРАВНЯВАНЕ – времето необходимо да се запознаете с характеристиките и цената на дадена стока в интернет е много по-малко от това, ако трябва физически да обиколите магазините предлагащи същото.
 3. ПО-НИСКИ ЦЕНИ – цените на стоките онлайн често са по-ниски от във физическите търговски обекти. Това се дължи на факта, че разходи като наем, отопление, охрана и т.н. на един физически магазин отсъстват при онлайн търговията.
 4. КУПОНИ И ПРОГРАМА ЗА ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ – много от онлайн магазините предлагат програма за стимулиране на лоялни клиенти. Този метод възнаграждава клиентите чрез бонус точки, които могат да бъдат конвертирани в купони за отстъпки. В действителност някои вериги предлагат същото и в офлайн търговията, но процента е пренебрежимо малък.
 5. ИСТОРИЯ НА ПОРЪЧКИТЕ – много потребители не обръщат внимание на тази толкова ценна опция в онлайн магазините. Благодарение на нея можем да калкулираме сумите похарчени в дадения онлайн магазин във всеки един момент. Това от своя страна би ви спестило много време, ако планирате месечния си бюджет. Според характера на предлаганите в онлайн магазина стоки, чрез тази възможност бихте могли да повторите лесно и бързо някоя от старите си поръчки. Много удобно, особено ако някои от приятелите ви каже „Много яко, поръчай такова и на мен“.

Предимствата на електронната търговия далеч не се ограничават с тези пет точки. Положителните аспекти на този метод на търгуване са в пъти повече от колкото конвенционалните. Напредъка в технологиите и все по-натовареното ежедневие на хората чертае светли хоризонти.

terzo

Кой е terzo?

Собственик и управител на Ring Media

1 коментар

 • БИМБИ
  БИМБИ
  23.01.2018

  Здравейте! Поздравления за изчерпателната информация, която сте събрали! Би била полезна на всеки, тък като пазаруването онлайн е все по-честа практика! 🙂

Вашият коментар