Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/yetbg/ringmedia.eu/wp-includes/post-template.php on line 284
Дигитален маркетинг & WEB услуги

Как да повишим онлайн продажбите? Част 1: Онлайн чат

В поредица от публикации ще споделим с вас, някои от тънкостите, които сме научили и използваме в наши собствени и клиентски проекти. Повишаването на продажбите не винаги е свързано с рекламни кампании. Този резултат може да бъде постигнат и с няколко действия, които не са свързани с допълнителни разходи.

Онлайн чат

Онлайн чатът е възможност, която ви дава директна комуникация с вашите клиенти. Вероятно някои биха казали, „какво толкова – контактите ни са посочени в сайта и който реши би могъл да се свърже с нас“. В действителност е така, но за да обясним колко полезен инструмент е онлайн чатът, ще ви дадем един пример. Представете си че сте навън и търсите място от което да си купите книга на любимия ви автор. Озовавате се на улица с две книжарници залепени една до друга. Влизате в първата, но не успявате да откриете вашето заглавие. За да получите информация от продавач-консултант е необходимо да му изпратите писмо или да му се обадите по телефона. Вероятно, ако нямаше друга книжарница в непосредствена близост бихте го направили, но интернет дава възможност на клиентите да „влязат“ в другия обект само с няколко клика. Решавате, че нямате време за тази бюрократичност и влизате във втората книжарница. Там имате възможност за лесен и бърз начин да зададете въпросите си към продавач-консултантите и да получите мигновен отговор на тях. Сега си отговорете на въпроса „От коя книжарница бих си купил книгата?“. Времето е ценно за всички и клиентите ви не правят изключение.

Без значение на каква тема е базиран вашият уеб сайт, вие имате възможност да интегрирате онлайн чат. Съвременните платформи за онлайн чат са много, като по-долу ще ви представим някои от най-добрите, които използваме.

  • Zendesk Chat (Zopim) – Може би най-популярният онлайн чат. Безплатните възможности са много и напълно достатъчни за по-малки онлайн магазини с до един оператор. Платформата предлага и приложение за смартфони (таблети) и така ще бъдете на разположение за вашите клиенти дори да не сте пред компютър. Някои от най-полезните характеристики на този модул са възможността да проследява детайлно запитването – какво е разглеждал клиентът до момента на запитването, локация по град и други параметри, колко пъти е влизал в сайта ви и колко запитвания е направил до момента. Платените опции дават създаването на отдели и допълнителни оператори, което е препоръчително за по-големи бизнеси.
  • Pure Chat – Също много популярна платформа за live chat. Дава много от възможностите споменати при Zendesk Chat. Една от отличителните характеристики при този продукт е че изпраща доклади до собственика на бизнеса. Докладите съдържат информация за активността на операторите му, колко време са били онлайн, каква е средната бързина при отговорите им и т.н. Именно тази характеристика на Pure Chat е изключително важна, тъй като следи начина по който вашите служители (оператори) вършат работата си.

Директната връзка между вас и клиентите ви увеличава вероятността да реализирате продажба. Анализите ни сочат, че всеки трети клиент използвал онлайн чат в проектите ни е реализирал покупка. Благодарение на онлайн чата, вашите продажби могат да се повишат с 30%. Но нека не забравяме, че има редица други фактори влияещи върху вашите продажби, които ще разгледаме в следващите части.

terzo

Кой е terzo?

Собственик и управител на Ring Media

Няма коментари

Вашият коментар