Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/yetbg/ringmedia.eu/wp-includes/post-template.php on line 284
Дигитален маркетинг & WEB услуги

Писта Бургас 2016

От 2012 година, помагам на организаторите на Писта Бургас. Това е автомобилно състезание от националния шампионат на затворен маршрут и смея да един от най-интересните шампионати по автомобилизъм в България. Помощта ми се свежда до нещата засягащи сферата в която работя – уеб, дигитален маркетинг, мърчандайзинг и оформяне на документи. От няколко години се грижа и за връзката между организаторите и медиите, отразяващи състезанието.

През тази година, състезанието се проведе на изцяло ново трасе, намиращо се в к-с Славейков на новия пътен възел „Запад“ (Бургас). Част от конфигурацията е върху изцяло нова настилка в перфектно състояние, но около 1/3 от трасето е върху стар асфалт с много неравности. Въпреки усилията на Община Бургас, да приведе настилката в добър вид там нямаше как да бъде извършена мащабна реконструкция предвид факта, че пътния възел е все още незавършен и цялостното му изпълнение, включва и пълно асфалтополагане в участъка. Това логично доведе до недоволство от страна на част от пилотите, като реакцията на част от тях в медиите сякаш хвърли сянка върху целия труд, който организаторите бяха положили.

Какво представлява „Писта Бургас“ и къде са проблемните участъци може да видите от онборд видеото на Васко Въжаров:

Каква беше нашата работа по това състезание?
Преди състезанието пуснахме изцяло отделен сайт посветен на „Писта Бургас“. В него интегрирахме и първата в България система за електронно подаване на заявка за участие. Посетителите в сайта могат да получат полезна информация или да изтеглят официалните документи в състезанието. Освен всичко това, направихме нова страница във Facebook, с възможност за отбелязване, на която промотирахме всичко свързано със състезанието. Важната информация разпращахме до медиите чрез специално подготвени прессъобщения с прикрепени снимки към тях, а няколко дни преди състезанието организаторите проведоха пресконференция в залата на Община Бургас. Отпечатахме 30 акредитации за медии, като всички от тях бяха дадени на представители на различни медии. Дори се наложи на последните няколко фотографи и оператори да дам баджове „Механик“ за да нямат проблеми с преминаването през трасето пред полицията.

Какъв е резултатът от нашата работа?
Трудно е човек да постави оценка на неговия труд, затова ще се оповавам на фактите: над 30 регионални медии присъстващи и отразили събитието „Писта Бургас“ 2016, в това число: телевизиите БНТ 1, bTV, Канал 0, СКАТ ТВ; електронните издания Flagman, Burgas24, BurgasInfo, Gramofona, Gong, Sportal, Club S1 и още много други; радио Стара Загора и радио Хоризонт; 7805 посещения за последните 7 дни в официалния сайт на събитието.

Интервю за програма Хоризонт (Хора, Пътища, Автомобили) след състезанието:

Снимки: Георги Боев

terzo

Кой е terzo?

Собственик и управител на Ring Media

Няма коментари

Вашият коментар