Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/yetbg/ringmedia.eu/wp-includes/post-template.php on line 284
Дигитален маркетинг & WEB услуги

Facebook катастрофа (Обновена)

През последните 5 години сме инвестирали много време, усилия е не малко пари в разработването на мрежата ни от страници във Facebook. За това време успяхме да се превърнем в една от най-големите и качествени мрежи предоставящи специфичен, таргетиран трафик. С над 60 различни страници и общ брой последователи от над 2 милиона души, стойността на мрежата ни от страници във Facebook е приблизително 200 000 лева.

На 22 Март 2017 г. в 23:07 започнах да получавам множество известия, че Facebook е заключил всички страници създадени от мен. Цялата ни мрежа е деактивирана, а за капак на всичко администраторите на страниците получиха и персонално наказание, да не могат да създават нови до второ нареждане. Не сме получили основание за наложеното наказание, а само възможност за обжалваме това тяхно решение. Всичко това идва само ден след като, достигнахме до споразумение за изпращане на трафик към сайта на едно от най-големите автомобилни предавания в света.

От наша страна веднага последва опити да обжалваме това тяхно решение, тъй като не считаме че сме нарушили правилата им за ползване. Получихме единствено шаблонни отговори, най-вероятно от автоматизираната им система, която твърде вероятно стои за цялата тази каша. Към момента съм изпратил над 50 писма и съобщения до Facebook, с искане да ни дадат ясна и точна причина за това тяхно действие, но без резултат.

48 часа след последния им машинен отговор, мисля че нещата няма да завършат с happy end и целият труд, време и пари инвестирани в социалната им мрежа ще отидат на вятъра.

28 Март 2017: Има ново развитие по темата. Част от страниците ни бяха възстановени, а като причина за деактивирането им е посочена автоматизирана система на Facebook, която е направила грешна преценка. В момента все още имаме куп наши и клиентски страници, които все още не са възстановени но вероятно и те ще бъдат възстановени.

terzo

Кой е terzo?

Собственик и управител на Ring Media

Няма коментари

Вашият коментар